Sziasztok!

 

Sok negatív tapasztalatom volt az egymást túlígérő és az eladásért semmit nem tevő ingatlan irodákkal.

Hangzatos ígéretekkel beszéltek rá, hogy ” csak itt írjam alá a megbízást, mert nekik már meg is van a vevőjük”. Álom árral hitegettek, de már két hét eltelte után azt állították, hogy nagyon lementek az árak és javasolták engedjek az árból. Szerintem már akkor is tudták, amikor rábeszéltek a szerződés aláírására, hogy az általuk ígért áron nem tudják értékesíteni, szóval csalódást okoztak. A 3-4 % +áfa sikerdíjról már ne is beszéljünk, mert szerintem ez is túl magas ár.

A Facebookon láttam egy szépen kidolgozott honlap hirdetését és mivel sajnos újra örököltem egy panellakást felhívtam őket. Egy nagyon kedves hang vette fel a telefont és megkérdezte, hogy mikor nézheti meg és fényképezheti be a lakást. Kérdésemre 2%-ot mondott sikerdíjként, ami nekem megfelelt.

 Délutánra beszéltünk meg találkozót kicsit korábban érkeztem a ház elé, de Edina már ott volt. A lakásba belépve elmondta, hogy a kamrába pakoljunk be minden felesleges holmit, mert az eladásnál nagyon fontos, hogy tiszta, áttekinthető fényképek készüljenek.

Később kiderült, hogy a hölgy profi fotós is és meglepően jó fotók kerültek fel az Ingatlanmania.hu honlapra. Egy kicsivel kevesebb árat állapított meg, mint amit én gondoltam, de elfogadtam, mert azt ígérte, hogy a lakást 2-3 héten belül eladja.

Sikerült is neki és az adásvétel előtt még az energetikai tanúsítványt is elintézte. Másfél hét múlva kezemben a vételárral túl voltam az egész procedúrán és mindössze 2% sikerdíjat kellett fizetnem.

Mindenkinek ajánlom őket, megbízhatóak, segítőkészek, korrektek.

Vélemény, hozzászólás?